Schrijftrajecten en Atelier

Eigen schrijfproject

Is het jouw droom om je eigen boek of verhaal te schrijven, maar lukt het je niet om te beginnen? Of ben je al gestart en mis je achtergronden en schrijftheorie? Volg dan een individueel schrijftraject bij PuurTaal. Bij deze training bepalen we samen een start-, eindpunt en doel. 

Wat biedt PuurTaal jou?

Na onze kennismaking stel ik naar aanleiding van jouw wensen een persoonlijk programma samen. Elke les krijg je theorie en oefeningen.  Je krijgt persoonlijke feedback over: spelling, stijl, grammatica en inhoud. Minimaal drie dagen voor elke les, lever je je schrijfsel in van maximaal twee A4’tjes. In mijn feedback houd ik natuurlijk rekening met je schrijfachtergrond en wat je wilt leren

Wat is creatief schrijven?

Dit is een verzamelnaam voor teksten waarbij de verbeelding centraal staat. Je kunt hierbij denken aan: gedichten, korte verhalen en columns. Er zit een gevoel en (verscholen) boodschap in de tekst. Een belangrijk element is het creëren van schrijfplezier, omdat je je brein de vrije teugel laat. 

Waarmee gaan we aan de slag?

 De volgende elementen komen zeker terug in de training:

 1. Je leert de basis van het creatief schrijven.
 2. Je ontwikkelt personages, zoals de hoofdpersoon en tegenspeler van je boek.
 3. Je ontdekt vanuit welk perspectief en in welke tijd je schrijft. En wat de boodschap (premisse) van je boek wordt. 
 4. Je leert hoe je structuur en spanning aanbrengt in je verhaal.

Praktische puntjes

 • Lengte: Elke individuele les duurt een half uur, tot uiterlijk drie kwartier. Je volgt hem op een moment dat jou uitkomt.
 • Locatie: Je kiest in overleg met mij een plek waar jij je prettig voelt. Bijvoorbeeld: op mijn kantoor, in de Stadkamer, of bij jou thuis. 
 • Kosten:  Een blok van vier lessen bedraagt 225 euro. Voor een losse les betaal je 60,50 euro. Dat is inclusief uitgebreide feedback en gedegen voorbereiding.

Krijg jij (ook) de schrijfkriebels? Neem dan contact met me op. Vind je een individueel traject te intensief? Dan kun je ook meedoen met het PuurTaal Schrijfatelier

WebsitMarionRiet

Het PuurTaal-Schrijfatelier

Wil je creatief schrijven en heb je een duwtje in je rug nodig? Heb je zin om te sparren. Wil je gewoon lekker creatief bezig zijn of zoek je structuur en houvast? Kom dan naar het Schrijfatelier: Twee keer in de maand op maandagavond, of woensdagmiddag. 

Tijdens het PuurTaal-schrijfatelier schrijf je een (kort) verhaal, gedicht, blog of column. Je krijgt daarbij een opdracht aangereikt. Natuurlijk kun je ook aan je eigen boek of verhaal werken. Met een hoofd vol inspiratie en nieuwe ideeën ga je naar huis.

Praktische puntjes

 • Kosten: Je betaalt 35 euro per atelier. Neem je een strippenkaart van drie bijeenkomsten, dan betaal je 25 euro per keer.  Wanneer je nog nooit eerder een cursus of traject bij me hebt gevolgd, schuif je de eerste keer gratis aan. 
 • Aantal deelnemers: Als je je opgeeft, gaat het door.
 • Locatie: Op mijn vaste stek bij Tioga Tours, Marconistraat 15 in Zwolle.
 • Aanmelden: Stuur me even een mailtje, of appje als je wilt meedoen. 

Wanneer?

 • Er staan voor 2023 geen data meer gepland. 

Scroll naar boven