Over mij

Marion Goosen

Uiterlijk ben ik een vrouw van 1 meter 65, met steeds meer grijze lokken tussen de bruine. Innerlijk voel ik me nog steeds een klein meisje dat zich verwondert over de wereld om haar heen. Ik ben intuïtief en creatief. Hieronder lees je mijn tijdlijn. We beginnen in het heden en gaan terug naar mijn verleden. 

Cropped 8860177 Orig 1.jpeg

Wil je meer weten of kennismaken?

 • Puurtaal

  Ik houd van schrijven, wil steeds weer nieuwe woorden aan oude begrippen koppelen. Daarnaast geef ik creatieve schrijftrainingen. Mijn brein maakt graag groeispurten door. Graag deel ik mijn enthousiasme over de oneindige mogelijkheden van creatief schrijven en taal. 

 • Uitstap naar het onderwijs

  In 2016 volgde ik de verkorte docentenopleiding, pedagogisch en didactisch handelen aan het Saxion in Enschede. Ik liep stage op het vmbo en mbo als docent Nederlands. En leerde over hoe je nieuwe dingen aanleert, feedback geeft op schrijfvlak en lessen opbouwt. Na een jaar opleiding besloot ik toch te stoppen. Ik blies PuurTaal nieuw leven in en omarmde mijn eigen onderneming.  

 • alles werd anders

  Onze dochter Amber werd in 2009 geboren en zoon Niek in 2010. Het moederschap gaf nog meer richting aan mijn leven en zorgde ervoor dat ik mijn baan als woonbegeleider in de zorg opzegde. In 2012 volgde ik een kort loopbaantraject. Na gesprekken met mijn man en vrienden, richtte ik PuurTaal op. De naam staat symbool voor wie ik ben en wat ik belangrijk vind. 

 • Schrijvende woonbegeleider

  In de zomer van 2004 werd ik woonbegeleider voor mensen met een verstandelijke beperking. Na mijn opleiding hbo tekstschrijven rolde ik hier bij toeval in. Ik volgde de opleiding hbo sociaal pedagogische hulpverlening, waarbij ik werkte en leerde tegelijk. De doelgroep zat als gegoten. Mensen met een verstandelijke beperking merken meteen wanneer je jezelf bent. 

 • Creatieve schrijfopleiding

  Ik wilde na de volwassen-havo mezelf verder ontwikkelen, mijn schrijfkwaliteiten verbeteren en me specialiseren in taal. Daarom begon ik in 1998 aan de opleiding hbo-Tekstschrijven. Van oorsprong een docentenopleiding Nederlands, met creatieve schrijfvakken in plaats van didactiek en pedagogiek. Gelijk met de inschrijving verhuisde ik naar een volksbuurt in Amsterdam. 

 • Verhalen

  In 1975 kwam ik twee maanden te vroeg ter wereld. Mijn longen bleken onvolgroeid en ik moest weken in een couveuse verblijven. Deze start heeft er mede voor gezorgd dat ik mijn leven koester en alles eruit wil halen. Ik ben nieuwsgierig naar nieuwe werelden en andere denkbeelden. Die vind ik in het echte leven én in films, boeken en toneelstukken. Wat is jouw verhaal?

"Iedereen kan schrijven. Iedereen heeft een verhaal."

Marion Goosen

Scroll naar boven